Leefstijlcoaching en training
Leefstijlcoaches van FitzCompany begeleiden werknemers in het omzetten van gezonde voornemens via concrete actie, naar een gezonde gewoonte.
De juiste keuzes maken
Leefstijlcoaching heeft als doel om werknemers de juiste keuzes te laten maken, ze te begeleiden tijdens het proces van gedragsverandering en te zorgen dat het ook duurzaam beklijft. Doel is dat de verandering een nieuwe routine wordt en dus geen energie meer hoeft te kosten maar juist oplevert.
Een werkgever kan door middel van het aanbieden van coaching uitval voorkomen, stress bij werknemers verlagen en flexibiliteit en veerkracht verhogen. Het is een pro actieve bijdrage aan gezonde, vitale, gemotiveerde en ontspannen werknemers.
Coaching en training
Onze coaches begeleiden uw werknemers bij het aanleren van vaardigheden die ze nodig hebben om hun (gezonde) doelen te bereiken. Tijdens trainingen wordt over een langere periode gewerkt aan duurzame gedragsverandering. Gethematiseerd op de verschillende leefstijlgebieden worden in de loop van een aantal weken medewerkers meegenomen het herkennen en erkennen van bepaalde minder gezonde leefpatronen. Vervolgens worden zij met kennis en motivatie gestimuleerd in het zetten van de volgende stappen naar een meer gezond leefpatroon. De coach zal hierbij kiezen voor een aanpak die bij de medewerker past. Dit geldt voor zewel de online trainingen als offline trainingen. Coaching kan hierbij online zijn maar ook in een live setting. Leefstijlcoaching biedt werknemers handvatten om vooral zelf zaken aan te pakken.
Motivatie van medewerkers
De leefstijlcoach ondersteunt uw werknemer in het proces van weten naar doen. Wanneer het nodig is, wordt kennis aangevuld of aangescherpt. Daarna zal de coach de werknemer motiveren om in actie te komen met vragen als:
- Waar ligt je motivatie?
- Wat brengt en houdt jou in beweging (zowel fysiek als mentaal)
- Waar liggen jouw grootste kansen op succes op weg naar een gezonde leefstijl?
- En wat moet je vooral even niet aanpakken?
- Hoe maak je gezond gedrag onderdeel van je dagelijkse leven?
- Hoe wordt gezond gedrag (daar moet je aan blijven werken) een gezonde gewoonte (waarover je niet meer na hoeft te denken)?